Automed

Over Automed,


Automed is een van origine Asutralische start-up die gevestigd is in de USA, gespecialiseerd in het produceren en ontwikkelen van automatische Dosing guns.


Als zoon van varkens en schapen boer kreeg David Edwards in 2011 het idee om een dosing gun te produceren die de dosering op basis van het gewicht en oormerk kan bepalen. 

De producten

automedDeviceWith3ml_website-1-e1560520727754 (1)
battery_charger
Device_battery

Dosing gun Automed

De automed dosing gun, biedt de mogelijkheid om na aanleiding van het gewicht de juiste dosering af te stellen. Dit is mogelijk in combinaite met een grote keuze uit weegaparatuur, van de grootste merken zoals Gallagher en Tru-Test


De gun ligt lekker in de hand met zijn gewicht van minder dan 500gr.


Buiten het gebruik van de dosing gun in combinatie met het gewicht is het ook mogelijk om hem te gebruiken via een vaste afstelling voor bijvoorbeeld het enten van dieren. Hierbij kan wel gebruik gemaakt worden van de Reader voor het oplslaan van de nummers, om vervolgens een passende en kloppende medicijn registratie bij te houden.

3ml-10ml-20ml-adapters

Adapters Automed


Er is een grote keuze uit verschillende adapters die het mogelijk maken om voor iedere interrventie de juiste adapter te vinden.


Alle adapters zijn uitgevoerd met een RFID reader die het mogelijkmaakt om de elektronische oormerken te lezen. Het is ook mogelijk om de adapters in te stellen voor een bepaalt medicijn waarbij programmatie voor gebruik niet meer nodig is. 


- 3ml Injectie

- 10 ml Injectie

- 3ml Intranasal

- 20ml Drench/Pour-on